Началото поставихме в далечната 1997г. с фирма “Илинденски мрамор“ ООД, с която и към днешна дата си сътрудничим и вървим ръка за ръка. Разрастването ни наложи да отделим дейността си в нова компания, а именно “Бултерра С” ООД.

“Бултерра С” ООД е българска частна компания основана през 2008г. Дългогодишното ни присъствие на пазара, усилента работа, коректността и доказания във времето професионализъм ни превърнаха в лидери в България в производството на микронизиран калциев карбонат(СаСОЗ)

Предмет на нашата дейност е добив,обрбаотка и търговия на минерални суровини с широко приложение както в специализираната промишленост,така и в ежедневието,като нашият екип следи динамично променящите се нужди на пазара и предлагаме широк спектър от продукти,като същевременно работим по разширяване на сферата ни на дейност и асортимент. Голямо преимущество е,че имаме екип от инженери професионалисти с дълъг опит в тази област, и от млади специалисти, който разработват и модернизират базата и следят пазара и тенденциите на търсенето и иновациите.

Разполагаме със съвременна и модерна техника за обаботката на продуктите.

Суровината, която използваме е бял мрамор (СаСОЗ – 98%+), който сами добиваме благодарение на придобитата от нас през 2017 г., в партньорство с фирма “Илинденски мрамор” ООД, концесия за добив на мрамори(СаСОЗ) от находище “Илинденци”, участък” Центален 1”, разположен в землището на с.Илинденци, община Струмяни, област Благоевград. Това е едно от малкото действащи находища в България, а белият мрамор притежава множество качесва и предимства пред по-често срещания в природата и по-евтин варовик.

Предлагането ни е насочено основно към българския пазар, но сме отворени и за чуждестранно сътрудничество. Работим изцяло по нуждите и изискванията на клиента, като изготвяме индивидуални оферти, предлагаме трайни и конкурентни цени. Държим на коректността и професионализма и се надяваме в наше лице да намерите надежден партньор за вашия бизнес.